Počinje manifestacija “Dani porodice”: Tradicionalne vrijednosti temelj zdravog društva

Jana Kezić
Počinje manifestacija “Dani porodice”: Tradicionalne vrijednosti temelj zdravog društva

BANjALUKA - U susret Međunarodnom danu porodice, 15. maju, Fondacija “Za porodicu” i ove godine organizuje niz zanimljivih događaja koji će trajati od sutra do 21. maja. Iz fondacije ističu da je fokus manifestacije na očuvanju porodice, kao stuba društva, za šta je potreban trud cijele zajednice.

“Dani porodice” počinju kreativnom inkluzivnom radionicom, u saradnji sa Servis centrom “Dajte nam šansu - Zvjezdice”, koja će biti održana sutra sa početkom u 11 časova u Domu omladine. Učesnici će zajedno sa terapeutima i stručnim licima razgovarati o porodici i njenom značaju, a tema radionice je ljubav. Pored zanimljivih predmeta koje će zajedničkim radom napraviti, usaglasiće i tekst Deklaracije o porodici i ljubavi. U saradnji sa “DIS pozorištem” 15. maja u 20 časova biće organizovano i pozorišna predstava “Komedija za odrastanje”, koja je humanitarnog karaktera.

- Ulaz je besplatan, a ispred sale biće postavljene kutije za prikupljanje novca za liječenje Darije Karanović - saopštili su organizatori.

Predsjednik Fondacije “Za porodicu” Dragan Dakić rekao je za “Glas Srpske” da je centralni događaj manifestacije predavanje prof. dr Aleksandre Hadžić, o porodici u savremenom društvu, koje će biti održano u Muzičkom paviljonu “Staklenac” u parku “Petar Kočić” 16. maja sa početkom od 19.30 časova.

- Jasno je i zbog čega, jer su tu svi nemili događaji koji su se desili i koji izgleda nisu samo incidentnog karaktera, već nažalost manifestacija stanja nacije i društva - rekao je Dakić.

Dodao je da su do sada imali pozitivna iskustva u organizovanju manifestacije.

- Ekonomsko osnaživanje porodice jedno je od bitnih atributa našeg rada. Zbog toga će već tradicionalni “Ponosni sajam” biti održan 20. i 21. maja na platou ispred “Krajiške kuće”. Na sajmu će učestvovati proizvođači iz porodica sa troje i više djece koji iz godine u godinu rastu i nude sve originalnije proizvode - kazao je Dakić. Istakao je da je moto ove godine “Čuvajmo porodicu”.

Društvo psihologa

Dragan Dakić je kazao da će tokom manifestacije promovisati aspekte saradnje sa Društvom psihologa Republike Srpske.

- Promovisaćemo našu saradnju, a između ostalog i puštanje u opticaj platforme za psihološku podršku i savjetovanje uživo, gdje se prijavilo više od 30 psihologa - rekao je Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana