Počinje krpljenje udarnih rupa

Sanja Amidžić
Počinje krpljenje udarnih rupa

Banjaluka - Sanacija udarnih rupa na gradskim i prigradskim saobraćajnicama počeće tokom ovog mjeseca.

Kako je objasnio načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković, radovi počinju ranije nego lani, jer ima puteva na kojima je ugrožena bezbjednost saobraćaja.

- Mnogo je ulica sa oštećenjima, tako da ćemo u ovom mjesecu izvođačima radova uplatiti dio novca za sanaciju i ukoliko dozvole vremenski uslovi, radovi bi trebalo uskoro da počnu - kazao je Novaković.

Dodao je da će saobraćajnice u gradskoj zoni sanirati preduzeće "Niskogradnja", a u prigradskoj "Kozaraputevi".

- Za održavanje saobraćajnica u gradu iz budžeta je planirano 600.000 maraka, dok će ista suma biti izdvojena i za obnovu puteva u prigradskim naseljima - kazao je Novaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica Đorđe Knežević rekao je da je većina saobraćajnica u ovom naselju u lošem stanju.

- Vidljiva su i brojna oštećenja u ulicama Srpskih ustanika, Ognjena Price, Rajka Bosnića, te u Tuzlanskoj ulici. Veoma kritična je i ulica Majke Jugovića - rekao je Knežević i dodao da će danas gradskim vlastima predati dopis za sanaciju nastalih oštećenja.

Sa istim problemom susreće se i njegov kolega Obrenko Slavnić iz Savjeta mjesne zajednice Lazarevo jedan.

- Nedavno smo gradskim vlastima uputili zahtjev za sanaciju oštećenja u ulici Ilije Garašanina i dobili smo odgovor da ta saobraćajnica nije ušla u program redovnog održavanja za ovu godinu - objasnio je Slavnić.

Ništa bolja situacija nije ni u prigradskim naseljima, gdje su oštećeni brojni putni pravci.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vrbanja Bogdan Marjanović rekao je da je dio glavnog puta u dužini od 200 metara ostao neasfaltiran nakon završetka izgradnje kanalizacije u ovom naselju.

- Problem imamo i u ulici Joakima Vujića gdje smo došli u situaciju da vozači ne smiju da idu tom saobraćajnicom, jer je uništena - rekao je Marjanović.

Makadamski putevi

Za održavanje makadamskih saobraćajnica na području grada u toku ove godine iz budžeta je planirano da bude izdvojeno 250.000 maraka.

- Najviše novca biće izdvojeno za sanaciju potpornih zidova u ukupnom iznosu od 90.000 KM - navedeno je u Programu zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana