Počinje košenje zelenih površina

A. S.
Počinje košenje zelenih površina

Redovno košenje i održavanje travnatih površina počeće za vikend u nekoliko dijelova grada, kazao je za “Glas Srpske” načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Zbog toplijeg vremena tokom zime i viših temperatura, vegetacija je počela ranije i već sada u gradu na nekoliko mjesta postoje kritične lokacije, zbog čega su nadležne službe nešto ranije nego obično izašle na teren.

- Toplija zima dovela je do toga da su trava i šiblje već dostigli kritičan nivo, zbog čega smo odlučili da službe proljećno održavanje počnu nešto ranije nego što je to do sada bio slučaj - istakao je Bilčar.

Kako je naveo, dio radnika “Tamarisa” će prvo kositi travu kod kružnog toka na Laušu, na Bulevaru Cara Dušana, te dijelu oko “Tržnice” i Ferhadije, dok će drugi dio kositi travnate površine duž Bulevara vojvode Stepe Stepanovića.

- O daljim lokacijama blagovremeno ćemo obavijestiti građane. I pored trenutne epidemiološke situacije, naše službe nastavljaju sa radom kako bismo građanima obezbijedili čist i uredan grad - kazao je Bilčar.

Dodao je da će radnici, pored košenja travnatih površina, orezivati i uklanjati šiblje, suva stabla i granje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana