Počinje izgradnja vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu

Aleksandar Stojanović
Počinje izgradnja vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu

Banjaluka - Gradnja vrtića i mjesne zajednice u okviru višenamjenskog objekta na Petrićevcu trebalo bi da uskoro počne, nakon što je ovih dana uspješno okončan tender za izbor izvođača radova.

Petrićevac trenutno nema dječiji vrtić u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a izgradnja ovog objekta  mnogo će značiti za mještane tog naselja.

- Kako je planirano, novi vrtić namijenjen je za smještaj oko stotinu djece. Prema projektu, budući objekat dječijeg vrtića je približno kvadratne osnove, sa prizemljem i spratom. Podijeljen je u dvije funkcionalne cjeline, prva za djecu vrtićkog uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine - rekli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Kada je riječ o objektu mjesne zajednice, u njegovom prizemlju predviđeni su multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 mjesta za sjedenje i dva poslovna prostora, a na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.

Za izgradnju vrtića i mjesne zajednice grad je aplicirao za donatorska sredstva Vlade Srbije.

- Ambulanta je nedavno završena i sada bi, po okončanju tenderskih procedura i potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačem, trebalo da započne i gradnja vrtića i mjesne zajednice, za šta je Vlada Republike Srbije izdvojila dodatnih 800.000 evra - rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Vrijednost posla je 1,7 miliona KM, a plan je da kompletan objekat bude pušten u funkciju do kraja sljedeće godine.

 

Ambulanta

Do sada je u sklopu multifunkcionalnog objekta završena  ambulanta porodične medicine.

- Grad je za potrebe izgradnje ambulante iz gradske kase izdvojio 210.000 KM, a mještani Petrićevca su konačno dobili savremenu zdravstvenu ustanovu - rekli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana