Počinje izgradnja ambulante u Kolima

Danijela Stokanić
Počinje izgradnja ambulante u Kolima

Banjaluka - Izgradnja objekta ambulante porodične medicine u mjesnoj zajednici (MZ) Donja Kola uskoro bi trebalo da počne, rekao je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Radenko Đurica.

Prema njegovim riječima, projektna dokumentacija za zajednički objekat ambulante i kancelarije mjesne zajednice u MZ Donja Kola je u završnoj fazi.

- U toku je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za ambulantu u Bistrici - rekao je Đurica i dodao da, zbog ograničenih budžetskih sredstava za njihovu izgradnju, u ove dvije godine ambulante će dobiti samo tri mjesne zajednice. Podsjetio je da je rok za završetak izgradnje ambulante u Bočcu i Borkovićima iduća godina.

- Po završetku ovih objekata planirano je i njihovo opremanje neophodnom medicinskom opremom i kancelarijskim namještajem - rekao je Đurica.

Dodao je da su MZ Ada, Saračica, Drakulić, Kuljani, Srpski Milanovac, Česma, Priječani i Paprikovac mjesne zajednice koje će još neko vrijeme čekati na izgradnju ambulante porodične medicine.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić kaže da je sramota da ovo naselje još nije dobilo ambulantu porodične medicine.

- Spisak nedostajućih objekata ambulanti, među kojima su i Priječani, Skupština grada usvojila je 2011. godine. Prošle su četiri godine u nadi da će početi njena izgradnja, ali od toga neće biti ništa - rekao je on. Mještani ovog naselja, kako kaže, registrovani su u ambulantama u Zalužanima i Lazarevu.

- Starija populacija, koja je registrovana u Zalužanima, do ambulante išla je preko mosta kojeg trenutno nema pa je primorana da ide okolnim putem - kazao je Tojagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana