Početkom avgusta isplata subvencija za privatne vrtiće

K.Š.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Subvencija za privatne vrtiće za mjesec jul biće isplaćena najkasnije do 5. avgusta, poručio je gradski menadžer Bojan Kresojević.

On je upitao da li pojedinci koji vode grupu roditelja uopšte imaju interes da se status djece u privatnim vrtićima poboljša. 

- Pojedini građani su uplašeni da li će biti isplaćena povećana subvencija za jul, iako mjesec nije završen, a ne reaguju na činjenicu da Skupština Grada nije usvojila rezoluciju o izjednačavanju subvencija, iako je rezolucija prijedlog te grupe – naveo je Kresojević.

Prema njegovim riječima, pitanje isplate prošlogodšnjih subvencija upućuju Gradskoj upravi, iako je skupštinska većina bila protiv rebalansa za 2023. godinu, a i danas je protiv rebalansa za 2024. godinu.

- Ovo je prva gradska administracija koja je uvela subvencije za privatne vrtiće i povećala ih na 150 KM, dok je skupštinska većina bila protiv realokacija za povećanje sredstava na ovoj stavci – istakao je gradski menadžer.

Kako kaže, Grad Banjaluka redovno izmiruje svoje obaveze, za razliku od Vlade Republike Srpske koja je u julu isplatila subvencije za stambene (IRB) kredite za mart mjesec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana