Počeo „Trotoart“: Izuzetne akrobacije, ples i zabava na svakom ćošku (VIDEO)

G.S.
Foto: Banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - Odlična atmosfera, ples, pjesma, fantastične akrobacije – ovo je samo dio onoga što je obilježilo otvaranje još jednog festivala uličnih svirača i zabavljača „Trotoart“.

- Banja Luka dočekuje još jedan svoj festival „Trotorart“ – festival koji volimo. U ova tri dana, naši banjalučani ali i turisti moći će da uživaju u mnogobrojnim akrobacijama, animacijama, predstavama. Večeras će ulice našeg grada biti pune djece, omladine, svih generacija koji će imati priliku da gledaju najbolje umjetnike iz cijelog svijeta – od Urugvaja pa do naših domaćih izvođača – kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković

Poručio je i to kako ovaj festival iz godine u godinu raste, te da je Banja Luka i te kako prepoznatljiva zbog različitih događaja koji se dešavaju.

Savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo poručila je kako je riječ o festivalu koji svake godine privuče veliki broj turista u naš grad.

-U ova tri dana predstaviće nam se učesnici iz 15 zemalja. Ove godine imamo i dodatne aktivnosti kao što je iscrtavanje murala, radionice za djecu, strip radionce, a pored umjetnika iz Milana, Italije koji plešu na džinovskim cvjetovima, tu su i „Haos animatori“ koji uvijek uvelese naše sugrađan – poručila je ona.

U ime Gradskog tamburaškog orkestra, Spomenko Guzijan naglasio je kako je ovo treći po redu „Trotoart“ koji se održava , te da već postaje i jubilarni.

-  Imamo iskustvo u organizovanju ovakvih i sličnih događaja. Kada je riječ o „Trotoartu“, moram da kažem da je ovo jedan zaista grandiozan,  kulturno – turistički događaj. Važno je da se na festivalu prikazuju i profestionalci, ali i amaterski zabavljači. Na sedam pozornica odvijaće se razni dogaćaji – mnoge radionice, imaćemo priliku da vidimo i žive statue, radionice pantomime, slikanja, muzike – istakao je on.

Festival „Trotoart“ se održava u periodu od 7. do 9. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana