Počeo sedmi “Vivia Run&More Weekend” – dva dana, šest trka, 7 000 učesnika

G.S.
Počeo sedmi “Vivia Run&More Weekend” – dva dana, šest trka, 7 000 učesnika

Tropik Bambini Maratonom otvoren je sedmi “Vivia Run&More Weekend”.

Stotine predškolaca, uzrasta od 2 do 7 godina odmjerilo je snage na trkačkoj stazi, u pratnji roditelja, staratelja, trenera volontera...

Na cilju su svi dobili medalje i poklone sponzora. Nagrađeni su fer plej, poštovanje razlika, prijateljstvo, istrajnost i uzajamnu podršku. After Party upotpunio je Klovn Fazonko i muzički prijatelji.

„Godinama uspješno promovišemo sport među novim generacijama i ponosni smo na tu činjenicu. U saradnji sa poslovnim partnerima, slavimo svaku osvojenu zdravu naviku i djecu nagrađujemo posebno dizajniranim medaljama, muzikom, smijehom, novim poznanstvima i svim bojama zabave – kaže Goran Ćorić, direktor i idejni tvorac “Vivia Run&More Weekend “ festivala u Banjaluci.

Prvog festivalskog dana na programu je i „Intersport School Run ” koja obuhvata takmičenja osnovaca i srednjoškolaca na 800 metara u različitim kategorijama - za lični i školski rezultat. Kotizacija je besplatna, a pokloni spremni. 

Subota veče rezervisana je za najluđu zabavu u okviru urnebesne i jedinstvene u Evropi „Nektar Color Fun Run ”. Banjalučani i njihovi gosti, različitih profila i generacija, trče dva kilometra posipajući se organskim bojama, uz pozdravne decibele sa muzičkih punktova. Grad na Vrbasu odzvanja smijehom, plesom, drugarstvom, poklonima…

Drugog festivalskog dana je centralni događaj – deseti, jubilarni Metromedia RMC Banjaluka Polumaraton. Istovremeno trčimo Imlek RMC 10k i G-Drive 5k Team Run.

Svaki učesnik festivala dobio je priliku da podrži razvoj sportske kulture među generacijama koje rastu – doniranjem 2 KM ili prodajom osvojenih kilometara zdravlja. Novac usmjeravamo Pokretu „Marina Maljković” koji na košarkaški teren izvodi djevojčice iz Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana