Počeo „Ćevap fest“ FOTO

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Trodnevni „Ćevap fest“, gastro - manifestacija koja njeguje tradiciju najpoznatije banjalučke delicije, počela je večeras, u gradskom parku „Petar Kočić“ .

Manifestacija koja je počela uz nastupe ansambla „Banjalučki vez“ i satiričara Miladina Berića trajaće do nedjelje, 9. oktobra, uz bogat zabavni program, a i mnogobrojne novitete kao što je takmičenje u brzom jedenju male porcije ćevapa.

„Ćevap fest“ je privlačio desetine hiljada ljudi, pa se promoter manifestacije Nebojša  Kuštrinović nada da će sadržajan program privući veliki broj Banjalučana i posjetilaca iz okolnih opština, koji su sa nestrpljenjem čekali kraj pandemije i povratak ovog festivala.

S obirom na obogaćen sadržaj, očekuje se ista, a možda i veća posjećenost.

Kuštrinović smatra  „Ćevap fest“ zaslužuje više pažnje.

-Znamo šta je pekinška patka, giros ili francuski specijaliteti, a naše specijalitete ne znamo čuvati. Neophodno je brendirati banjalučki ćevap jer je on nadaleko poznat, što je dokazao i veliki broj gostiju koji je posjetio Banjaluku tokom prethodna tri „Ćevap festa - istakao je Kuštrinović.

On je istakao da vjeruje da će „Ćevap fest“ opstati, te je pozvao i Gradsku upravu Banjaluke i Vladu Republike Srpske da podrže ovu manifestaciju, koja je, kako kaže, već postala brend Banjaluke i Republike Srpske.

Centralni dio manifestacije biće održan sutra kada je planiran i najveći broj događaja. U podne će nastupiti Kenan Imamović, jedan od najpoznatijih mađioničara i iluzionista na ovim prostorima, a djeca će imati priliku da se oprobaju i u takmičenju u slaganju rubikove kocke.

U 13.15 časova biće organizovano takmičenje u brzom jedenju ćevapa, a zainteresovani se mogu prijaviti na licu mjesta od jutarnjih časova.

Za poslijepodnevne časove planiran je nastup Kulturno-umjetničkog društva (KUD) „Veselin Masleša“ i gradskog tamburaškog orkestra.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju, 9. oktobra, za atmosferu će biti zadužen dječiji ansambl KUD-a „Vaso Pelagić“ i hor KUD-a „Veselin Masleša“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana