Počeo "Banjaluka Fest": Hauser priredio spektakl na Kastelu (FOTO/VIDEO)

Ivana Vinčić
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA- Muzički virtuoz Stjepan Hauser otvorio je večeras „Banjaluka fest“ i još jednom dokazao da s pravom nosi titulu najboljeg violončeliste na svijetu.

Koncert koji se održan na prepunoj Tvrđavi Kastel oduševio je Banjalučane koji su uživali u svakoj noti i spektaklu koji je priredio umjetnik.

Hauser je pozdravio Banjalučane i naveo da je jako srećan što je večeras ovdje.

" Dobra večer Banjaluka. Ovo je moj prvi put u Banjaluci i radujem se što sam konačno tu. Imam za vas jako puno pjesama, te vas molim da ostanete sa mnom do kraja, jer sam za početak spremio nešto malo sporije i romantičnije, nadam se da nećete otići. A onda slijedi ludilo. Uživajte! " rekao je Hauser.

Publika je s oduševljenjem pratila svaki njegov potez, nagrađujući ga gromoglasnim aplauzima.

Prvi dio koncerta je bio rezervisan za uživanje u djelima klasične i filmske muzike, poput “Caruso” i “Shape of my Heasrt”, “ Pirates of the Carubbean “ a potom atmosfera dostigla svoj vrhunac kada je Hauser zasvirao "Let s Get Loud", "Livin la vida loca", "Despacito", "Señorrita" i druge latino hitove.

Čak je i zapjevao pjesmu “Sway” što je dodatno oduševilo pristutne.

Banjaluka će sigurno dugo pamtiti spektakl koji je priredio i emociju koju je donio Hauser, a festival će biti nastavljen sutra kada nastupa „Bijelo dugme“, a publika će prekosutra uživati uz Jelenu Tomašević i Ivana Bosiljćića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana