Počelo rušenje hotela "Palas" u centru Banjaluke FOTO

G.S.
Počelo rušenje hotela "Palas" u centru Banjaluke FOTO

BANjALUKA – Rušenje hotela "Palas" u centru Banjaluke počelo je danas, objavio je na društvenim mrežama Draško Stanivuković, gradonačelnik najvećeg grada u Srpskoj.

"Podvig vijeka! Dan koji Banjaluka čeka pune 43 godine danas je došao! Znam da je teško povjerovati, čak i meni koji na ovom projektu permanentno radim pune dvije godine. Na mjestu ovih ruševina rodiće se novi simbol Banjaluke", napisao je Stanivuković.

Dodao je da je presrećan i preponosan, jer su uspjeli ono što niko prije njih nije.

"Počelo je rušenje hotela "Palas", kako bi se na ovom mjestu izgradilo novo remek-djelo arhitekture! Pozivam sve sugrađane da sutra od 13.30 časova kod govornice prisustvuju prezentaciji remek djela - makete novog hotela", istakao je Stanivuković.

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada, sredinom februara, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će rušenje početi 28. februara, a da će početkom marta krenuti radovi i kranovi uveliko biti na terenu.

Gradska uprava je 17. februara objavila gradonačelnikovu izjavu da je projekat rušenja i izgradnje hotela "Palas" završen i da to znači da u ćemo uskoro vidjeti kranove na licu mjesta. Poručio je kako jedva čeka dan kad će doći i ključni ljudi kompanije "Cepter" i započeti ovaj izuzetno značajan projekat.

Hotel "Palas" sagrađen je 1933. godine, za vrijeme mandata prvog bana Vrbaske banovine Svetislava Tise Milosavljevića i jedan je od objekata po kojima je Banjaluka i danas prepoznatljiva.

PODVIG VIJEKA!
Dan koji Banja Luka čeka pune 43 godine danas je došao!
Znam da je teško povjerovati, čak i meni koji na ovom projektu permanentno radim pune dvije godine.
Na mjestu ovih ruševina rodiće se novi simbol Banjaluke - novi hotel “Palas”! pic.twitter.com/o8hAeBikEn

— Draško Stanivuković (@Stanivukovic_D) May 19, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana