Počelo proljetno košenje trave u Banjaluci

GS
Foto: Printskrin

BANjALUKA - U užem centru grada Banjaluka, u parkovima, oko glavnih saobraćajnica, kao i na mjestima pojačane vegetacije počelo je košenje trave.

"Trenutno se vrši košenje parkova na lokacijama kod Muzeja Republike Srpske, te u ulicama Ivana Frane Jukića i Kralja Alfonsa XIII kao i prostor takozvanog 'Kupusišta'", naveli su iz Gradske uprave Banjaluka. 

Dodali su da se orezivanje vrši u Ulici kralja Petra II, a uklanjanje suvih ogranaka krošnji u ulicama Mirka Kovačevića i Vojvode Pere Krece. Osim toga, u Ulici Dragiše Vasića u toku je uklanjanje suve breze.

Nastavljene su i druge aktivnosti na uređenju zelenila i zelenih površina na području grada, pa se tako u parkiću kod Spomenika banu Milosavljeviću vrši okopavanje tulipana.

U do sada najvećoj akciji čišćenja i uređenja koja se sprovodi u naseljima Nova varoš i Rosulje, orezivanje i oblikovanje blokovskog zelenila vrši se i kod dječjeg vrtića "Bambi", kao i uređivanje žive ograde i ukrasnog grmlja u Ravnogorskoj ulici, te ulicama Dragiše Vasića i Tina Ujevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana