Počelo izdavanje taksi naljepnica

I. P.
Počelo izdavanje taksi naljepnica

Banjaluka - Počelo je izdavanje taksi naljepnica, odnosno evidencionih brojeva za 2016. godinu, potvrđeno je u Odsjeku za saobraćaj.

- Ovu oznaku moraju da imaju sva taksi vozila. Izdaje se svake godine i važi samo za tu kalendarsku godinu. Samostalni taksi prevoznici, kao i preduzeća registrovana za taksi prevoz, dužni su da istaknu navedenu naljepnicu u gornji desni ugao prednjeg vjetrobranskog stakla, sa unutrašnje strane - kazali su u Odsjeku za saobraćaj.

Građani na ovaj način mogu sami da kontrolišu, odnosno na licu mjesta da se uvjere da li neko pokušava da obavlja nelegalni taksi prevoz na području grada. Evidencioni broj, odnosno taksi naljepnica je crveno-plave boje, na njoj je naveden broj, a sa unutrašnje strane nalazi se hologramska zaštita. Izdavanje naljepnica je besplatno.

Grad Banjaluka ima 265 taksi vozila, a taksi prevoz obavlja devet udruženja i dva preduzeća. U Odsjeku za saobraćaj još su dodali da će oni koji ne postave taksi naljepnicu na odgovarajući način biti novčano kažnjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana