Počeli radovi u XXI kuljanskoj ulici, brojni mještani i dalje bez asfalta: Ljeti se guše u prašini, zimi u blatu

Tamara Bubnjević
Počeli radovi u XXI kuljanskoj ulici, brojni mještani i dalje bez asfalta: Ljeti se guše u prašini, zimi u blatu

BANjALUKA - Asfaltiranje XXI kuljanske ulice počelo je u petak, a planirano je da bude urađena dionica dužine 250 metara.

Iz Gradske uprave su saopštili da je za ovu namjenu iz gradskog budžeta izdvojeno 30.000 KM, te da bi radovi u ovoj ulici trebalo da se okončaju za desetak dana.

Gradski menadžer Bojan Kresojević i ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Slavko Davidović obišli su početak radova u XXI kuljanskoj ulici.

- Sada kada su velike vrućine, možemo da vidimo da se pri svakom prolasku automobila diže velika prašina. Koliko sve ovo znači građanima, vidimo i po tome što su se okupili u velikom broju i da su zaista srećni što konačno dobijaju novi asfalt - rekao je Kresojević.

Mještani ove ulice ističu da su imali dosta problema zbog neasfaltirane ulice, jer kada su vrućine diže se prašina, a kada pada kiša - pravi se blato. Zato su poručili da im mnogo znači svako infrastrukturno napredovanje naselja u kojem je sve više djece, porodica i novih kuća.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kuljani Jovica Tomić kazao je da dobro što su počeli radovi, ali da generalno nije zadovoljan odnosom grada prema ovom naselju.

- Asfaltiranje svake ulice je dobrodošlo, ali nisam zadovoljan saradnjom sa novom gradskom administracijom. Do sada smo uvijek radili po prioritetima, onako kako dostavimo iz Mjesne zajednice Gradskoj upravi, ali sada to nije bio slučaj. Ja nisam ni obaviješten da su počeli radovi u XXI kuljanskoj ulici - rekao je Tomić za “Glas Srpske”.

Naglasio je da su u Kuljanima gorući problemi i dalje kanalizacija i veliki broj neasfaltiranih ulica.

- Ove godine asfaltirana je X kuljanska ulica i jedan krak VII kuljanske, a to je bilo u programu od prošle godine - kazao je Tomić.

Dodao je da u Kuljanima postoji velik broj neasfaltiranih dionica.

- Teško je to reći u kilometrima, jer jedna ulica je sama kilometar sa kracima. Prethodnih godina smo uradili dobar posao što se tiče modernizacije ulica - rekao je Tomić.

Istakao je da je Prva kuljanska ulica u veoma lošem stanju.

- Plan je bio da asfaltiramo XIII kuljansku, jer je ona među većima. Naravno, kao prioritet uvijek dostavljamo i rekonstrukciju Prve kuljanske ulice. Jedan krak XXI ulice urađen je prošle godine, a drugi krak je ovaj koji se sad radi - istakao je Tomić.

Rasvjeta

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kuljani Jovica Tomić kazao je da je nekadašnji problem osvijetljenja ulica riješen.

- Što se tiče rasvjete, dosta toga je riješeno, više od 90 odsto ulica i krakova ima sijalicu. To smo uspjeli završiti u protekle četiri godine - rekao je Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana