Počeli radovi na Starčevici: Niče novo mjesto za dječiju igru

M. V.
Počeli radovi na Starčevici: Niče novo mjesto za dječiju igru

BANjALUKA - Stanovnici naselja Starčevica dobiće novo uređeno mjesto za dječiju igru na uglu ulica Save Ljuboje i Rajka Bosnića, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

- Počeli su radovi na uređenju prostora prilagođenog primarno za dječiju igru, ali i sa određenim sportsko-rekreativnim sadržajima. Tako će najmlađi sugrađani na Starčevici dobiti uređen kutak za igru sa ljuljaškama, klackalicama i toboganima i dječije igralište za odbojku - navode iz Gradske uprave.

Dodaju da će u okviru ovog prostora biti postavljen i betonski sto za stoni tenis, a kompletan prostor biće obogaćen i pratećim mobilijarom.

Izgradnja novih dječijih i sportskih sadržaja na Starčevici realizuje se u saradnji grada i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), a u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" - faza 2. Radove, vrijednosti 41.991 KM, izvodi firma "Egić kop" d.o.o. Banja Luka.

Sportski tereni u okviru Studentskog centra "Nikola Tesla" Banjaluka biće kompletno sanirani.

Osim toga, Gradska uprava raspisala je javnu nabavku za izbor izvođača radova ovog značajnog projekta, čijom realizacijom će sugrađani dobiti novo uređeno mjesto za sport i rekreaciju.

Osim obnove ovog popularnog igrališta kod "K4", biće rekonstruisano i igralište u naselju Kočićev vijenac, za šta je takođe u toku tender za izbor izvođača radova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana