Počeli radovi na mjestu nekadašnje tržnice u Lazarevu

K. Š.
Počeli radovi na mjestu nekadašnje tržnice u Lazarevu

BANjALUKA - Počela je izgradnja Centra kulturnih i kreativnih industrija Banjaluke, koji će se nalaziti na mjestu nekadašnje tržnice u naselju Lazarevo.

Mario Milanović, jedan od koordinatora na ovom projektu, naglasio je da je ovo centar za proizvodnju novog kulturnog sadržaja.

- Hvala na razumijevanju i podršci Evropskoj uniji za ovaj projekat, kao i gradu. Ovaj centar je namijenjen za produkciju i proizvodnju novog kulturnog i kreativnog sadržaja, za razvoj muzičke industrije koji će zapošljavati veliki broj umjetnika, muzičara, audio-inženjera i producenata. Imaćemo studio za video-produkciju, salu za ples, auditorijum sa više od 300 mjesta za sjedenje i slično - pojasnio je Milanović i dodao da će biti i sala za edukaciju i mentorske programe.

Savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo dodala je da se nada da će Banjaluka ovim projektom i svime što je urađeno u proteklih nekoliko godina biti na mapi velikih centara kulturnih i kreativnih industrija.

- Napravili smo veliki broj kontakata sa regionom, ali i svijetom kada su u pitanju ovi projekti, a kruna svega je ova pijaca u Lazarevu, koja je stajala kao neugledno mjesto - istakla je Šukalova.

Kako navodi, to je bilo ruglo, gdje su prilikom obilaska pronašli veliki broj špriceva i boca od alkohola, što predstavlja problem, jer se nalazi u blizini škole.

- Ovo će sada biti mjesto gdje će se okupljati omladina koja je spremna da se bavi kreativnim radom - zaključila je ona.

Iz Gradske uprave navode da je ovo višemilionski projekat od tri etaže koji je podržala Evropska unija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana