Počeli pripremni radovi pred izgradnju novog hotela „Palas“

GS
Počeli pripremni radovi pred izgradnju novog hotela „Palas“

BANjALUKA – Nakon više decenija čekanja počeli su pripremni radovi koji prethode izgradnji potpuno novog hotela „Palas“, projekta vrijednog oko 80 miliona KM, objavio je na „Fejsbuku“ gradoačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

-U toku su radovi na ispitivanju terena, a nakon toga slijedi rušenje postojećeg nedovršenog objekta koji je narušavao izgled centra našeg grada. Ovaj projekat umnogome će promijeniti sliku Banjaluke, zasigurno postati nova razglednica grada, ali i donijeti sa sobom brojne sadržaje koji će doprinijeti razvoju turizma – istakao je Stanivuković.

Dodao je da se sa mnogo optimizma i motivacije dočekuje predstojeća građevinska sezona „sa mnoštvom novih projekata koji sa sobom nose jednu novu dimenziju Banjaluke, Banjaluku 21. vijeka“. Stanivuković je u novembru prošle godine najavio da će u februaru 2023. biti srušen i ponovo izgrađen nezavršeni hotel „Palas“ u centru grada. Ranije je najavljeno da se do idejnog rješenja došlo u saradnji s arhitektom Hanijem Rašidom i predstavnicima kompanije Cepter.

Rješavanje problema nezavršenog objekta traje od 1987. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana