Počeli “Banjalučki etno-dani”: Folklorni ansambli čuvaju tradiciju i običaje

M. S.
Počeli “Banjalučki etno-dani”: Folklorni ansambli čuvaju tradiciju i običaje

BANjALUKA - Dugo najavljivani “Banjalučki etno-dani” počeli su u petak manifestacijom “Kozarski etno” u Piskavici a ljubitelji narodne igre i pjesme do nedjelje moći će da uživaju i u “Festivalu srpskog folklora”.

Jedan od organizatora smotre Turistička organizacija grada saopštila je da će ljubitelji tradicionalne muzike i narodnih običaja moći da uživaju u dijelu manifestacije na tvrđavi Kastel u subotu od 21  i nedjelju od 20 časova..

- Na festivalu u Banjaluci nastupiće 400 učesnika iz četiri zemlje. Organizatori su saglasni da se sve manifestacije koje nose pečat “tradicionalno, odnosno čuvara običaja i izvornog melosa”, saberu pod jednu krovnu organizaciju, ali pri tome da zadrže festivalsku autonomnost. Na taj način one će biti još zanimljivije - poručili su iz Turističke organizacije grada.

Objasnili su da je cilj ovakvog vida saradnje da se kroz “Banjalučke etno-dane” predstave svi oni koji baštine tradiciju i čuvaju običaje svojih krajeva.

Turistička organizacija organizuje ovu manifestaciju zajedno sa Kulturno-umjetničkim društvom “Piskavica” i Ansamblom narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša”.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana