Počela zimska sezona, sve spremno za prve padavine

Srna
Počela zimska sezona, sve spremno za prve padavine

BANjALUKA- Zimska služba u Banjaluci danas zvanično počinje sa radom i sve je spremno za predstojeću zimsku sezonu, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Za potrebe ručnog raščišćavanja snijega angažovano oko 140 radnika, a za mašinsko oko 60 kamiona, 20 traktora, te 30 građevinskih mašina.

Banjaluka je podijeljena na 14 područja - šest gradskih i osam seoskih, a tokom ove zimske sezone snijeg će na gradskom području uklanjati preduzeća "Čistoća" i "Bunić kompani", dok će na seoskom područuju raditi "Kozaraputevi", "Niskogradnja Marjanović", "Građenje Đurić", "Eko-euro tim", "Golden kard" i "Vrt dizajn i trend".

Iz Odjeljenja su podsjetili da su i građani obavezni da uklanjaju snijeg i led ispred stambenih zgrada, svako ispred svog ulaza, kao i da uklanjaju led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada ako predstavljaju opasnost za pješake i vozila.

Vlasnici i korisnici poslovnih prostora dužni su da uklanjaju snijeg i led sa javnih površina uz objekat, u širini najmanje dva metra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana