Počela vakcinacija učenika devetih razreda

Srna
Foto: Iluistracija

BANjALUKA - Zbog pandemije virusa korona u Banjaluci je počela vakcinacija učenika koji polaze u deveti razred, saopšteno je iz banjalučkog Doma zdravlja.

Vakcinacija za učenike rođene u periodu od 1. septembra 2005. do 1. septembra 2006. godine počela je juče i trajaće do 20. avgusta, a cilj je povećanje obuhvata vakcinisane djece kroz sistematsku imunizaciju.

"U narednom periodu, roditelji i učenici biće pozivani od timova porodične medicine kod kojih su registrovani, u terminu kada nema drugih lica u ambulanti, kako bi izbjegli potencijalno izlaganje djece virusu korona", navedeno je u saopštenju.

Pregledi će biti obavljani u matičnim ambulantama porodične medicine, nakon čega će učenici biti upućeni na redovnu vakcinaciju u Centar za vakcinaciju.

"Preporučene epidemiološke mjere se sprovode prema svakom učeniku koji dolazi u ambulantu porodične medicine na pregled, a po obavljenom pregledu, nalaz i mišljenje koje izdaje doktor porodične medicine vrijedi 24 časa, te je potrebno da u tom vremenskom periodu učenik bude vakcinisan u Centru za vakcinaciju", navedeno je u saopštenju.

Iz Doma zdravlja su napomenuli da je redovna vakcinacija značajna i u vrijeme pandemije izazvane virusom korona, kako bi izbjegli druge potencijalne epidemije koje se mogu spriječiti redovnom sistematskom vakcinacijom.

Iz banjalučkog Doma zdravlja pozvali su roditelje da dovedu svoju djecu na vakcinaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana