Počela sjednica Skupštine grada: Stanivuković najavio povećanje broja firmi koje će kositi travu

GS
Foto: A. Čavić

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluka Draško Stanivuković je rekao da će iduće godine biti povećan broj firmi u Banjaluci koje su zadužene za košenje trave u gradu.

Odgovarajući na pitanje odobornika pokreta Banjaluka zove Saše Lazića, Stanivuković je rekao da oblast nije uređena.

– Ja sam postao gradonačelnik za košenje trave. Gdje nas zovu mi tu idemo. Ne može se sve za pola godine promijeniti, imamo okvirne sporazume koji nas ograničavaju, ali mi to možemo da popravimo i hoćemo. Naredne godine idemo sa povećanjem broja firmi za košenje i broj ljudi da se sve uradi za sedam dana, a ne kao sada krenemo od centra i dok dođemo do periferije centar je opet zarastao – objasnio je on, prenosi Srpskainfo .

Odbornik Lazić je na aktuelnom času današnjeg zasjedanja Skupštine grada rekao da se trebaju riješiti problemi sa košenjem u gradu.

– Ja znam da je bilo problema sa vremenom i budžetom zbog političke situacije, ali građane to ne treba da interesuje. Njima je najvažnije da kada izvedu dijete vani trava ne bude viša od njihovog djeteta – rekao je Lazić.

U toku je četvrta redovna sjednica Skupštine grada na kojoj odbornici razmatraju 76 tačaka dnevnog reda, a između ostalog i prijedlog odluke o komunalnim taksama. Na dnevom redu su većinom regulacioni planovi i davanje u zakup pod posebnim uslovima poslovnih prostora.

Takođe, na dnevnom redu su i izvještaji o stanju u javnim preduzećima za prošlu godinu, kao i plan rada za ovu godinu.

Sjednica Skupštine grada je trebala biti održana juče, ali je zbog tehničkog sistema starog više od 20 godina, koji je prouzrokovao probleme s mikrofonima i nemogućnost registracije odbornika za aktuelni čas odgođena za danas i održava se u maloj sali Narodne skupštine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana