Počela sjednica Skupštine grada Banjaluka: Odbornici o budžetu i još 86 tačaka

GS
Foto: V. Tripić

BANjALUKA – U zgradi Gradske uprave počela je sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj je najbitnija stavka Prijedlog budžeta od 149,4 miliona KM.

Dnevni red za ovu sjednicu je obiman i sadrži 87 tačaka, a najveća polemika proteklih dana se vodila oko amandmana od 6,5 miliona KM na budžet grada koju je predložila skupštinska većina predvođena SNSD-om.

Skupštinska većina kroz amandmane traži jednokratnu pomoć za zdravstvene radnike i porodilje i pomoć za penzionere. Iz opozicionih redova i strane gradonačelnika tvrde da će predloženim amandmanima biti blokiran grad.

Ispred Gradske uprave okupilo se nekoliko desetina građana koji su nosili parole "Ja volim Banjaluku", "Narod vas posmatra", te "Narod gleda pa kažnjava" kojima su pružili podršku gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić, tražio je sankcije zbog, kako je naveo „crtanja meta na Trgu Krajine“, odnosno postavljanja oglasne table na kojoj su fotografije odbornika skupštinske većine uz slogan „Banjaluka se gasi“.

Topić je postavio odborničko pitanje da li je Gradska uprava, komunalna policija ili gradska inspekcija prduzela ikakve mjere povodom postavljanja bilborda.

- Evo i moja glava je bila juče na Trgu i možete me kačiti svuda po gradu. Zanima me šta je preduzela Komunalna policija i da li je neko kažnjen, pridržavajući se odluka koje je donio štab - a to je, nema okupljanja na javnim mjestima - upitao je Topić.

Od predstavnika Komunalne policije je stigao odgovor da su izašli i da će u pisanoj formi biti dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama, nakon čega je Topić insistirao da odgovor dobije usmeno, jer ne želi da čeka 15 dana na odgovor u pisanoj formi.

Nakon samog početka sjednice potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić tražio je pauzu jer u sali nije bila zastava grada Banjaluka i Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić najavio je da će pauza na sjednici biti svakih sat vremena zbog provjetravanja prostorija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana