Počela sanacija klizišta u Motikama: Bunt mještana urodio plodom

Aleksandra Todorović
Počela sanacija klizišta u Motikama: Bunt mještana urodio plodom

BANjALUKA - Na zadovoljstvo mještana, počela je sanacija klizišta na dijelu puta Petrićevac - Motike u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića. Stanovnici ovog dijela grada na ovo su čekali godinu.

Iz Gradske uprave potvrđeno je da je klizište prijetilo obližnjim kućama, ugrožavalo živote i remetilo normalno odvijanje saobraćaja.

- Ovu inicijativu su prošle godine pokrenuli stanovnici ovog dijela grada. Za projekat je izdvojeno više od 270.000 KM - kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je pojasnio, radi se o prvoj fazi koja predviđa izgradnju potpornog zida dužine oko stotinu metara na dijelu klizišta, sa odvodnjom površinskih i podzemnih voda.

- Druga faza predviđa izgradnju ulice sa dva kraka i jednu potpuno modernu saobraćajnicu kao nastavak puta koji se pruža od tzv. žutih zgrada do kraja Motika - kazao je Stanivuković.

Kako je istakao, dužnost gradske administracije nije samo da gradi nove puteve nego i da obnovi one koji su oštećeni.

- Svakodnevno smo na terenu, suočavamo se sa životnim problemima koji našim sugrađanima mnogo znače - naglasio je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, prioritet je modernizacija ulica Dušana Simića, Brkovića puta i drugih sporednih krakova, te inicijativa za češće polaske autobusa na linijama javnog gradskog prevoza.

Stanivuković je ranije istakao da mještani opravdano traže češće polaske autobusa jer se radi o naselju udaljenom oko pet kilometara od gradskog jezgra.

Predsjednik Savjeta MZ Petrićevac Zoran Savanović kazao je za “Glas Srpske” da gorući problem predstavlja izgradnja saobraćajnice u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića koja spaja ovo naselje sa Motikama.

- Gradonačelnik nam je obećao prilikom posjete Motikama da će za ovu namjenu iz gradske kase biti izdvojen milion KM - zaključio je Savanović.

Mještanin ovog naselja koji je želio da ostane anoniman požalio se da im klizište svakodnevno zadaje probleme.

- Strahujem da će mi klizište urušiti kuću i sve što sam stvarao godinama. Apelovali smo da ovaj problem bude riješen jer su Motike gusto naseljeno mjesto i kuće se nalaze sa obje strane puta - ispričao je on.

Autobuske linije

Zoran Savanović kaže da se mještani Petrićevca već dugo žale na neredovne i neuređene autobuske linije.

- Imamo problem sa rijetkim polascima autobusa 12P koji prolazi kroz Majevičku ulicu prema Paprikovcu. Potrebno je uvesti i dodatne linije, posebno kada prođe sezona godišnjih odmora i djeca krenu u školu - naglasio je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana