Počela sa radom komisija za ocjenjivanje idejnih rješenja nove kongresne dvorane

Srna
Počela sa radom komisija za ocjenjivanje idejnih rješenja nove kongresne dvorane

BANjALUKA - U Banjaluci je danas počela sa radom međunarodna komisija za ocjenjivanje idejnih rješenja za izgled nove kongresne dvorane u gradu pristiglih na konkurs na koji se prijavilo 110 arhitekata iz cijelog svijeta, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naveo je da je, s obzirom na znatan broj pristiglih radova, pred komisijom veliki posao da bi se došlo do još jednog simbola Banjaluke.

Gradski arhitekta Ivan Rašković rekao je da je kod ovakvih konkursa uobičajeno da komisija ima rok od mjesec dana da vrednuje pristigle radove i izabere najbolji.

“Vjerujem da ćemo morati postaviti nove rokove jer sada radimo u drugačijim uslovima zbog aktuelne epidemiološke situacije. Vrijeme potrebno za rad komisije diktiraće i veliki broj prijavljenih rješenja”, istakao je Rašković.

Uz domaće stručnjake, u radu Komisije učestvuje i jedan od najznačajnijih evropskih arhitekata Boris Podreka iz Beča, koji će, za sada, u radu učestvovati video-linkom.

Međunarodni konkurs za izgled nove kongresne dvorane u gradu raspisan je u decembru, a najbolje rješenje biće nagrađeno sa 30.000 evra.

Ovaj objekat planiran je kao multifunkcionalni centar koji treba da objedini više sadržaja i Banjaluci konačno podari dvoranu koja bi imala optimalne kapacitete za održavanje velikih kongresa i konferencija.

Buduća dvorana biće locirana na atraktivnoj lokaciji, uz teniske terene kluba “Mladost” kod Parka Mladen Stojanović, odnosno između gradskog stadiona i tržnog centra “Delta planet”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana