Počela sa radom ambulanta za akutne respiratorne infekcije na Petrićevcu

Srna
Foto: banjaluka.com

BANjALUKA- Ambulanta za akutne respiratorne infekcije Petrićevac počela je danas sa radom u banjalučkom naselju Petrićevac.

Ova ambulanta pružaće zdravstvene usluge za pacijente mjesnih zajednica Petrićevac, Motike, Paprikovac, Nova Varoš, Rosulje i Šargovac koji imaju simptome akutne respiratorne infekcije ili sumnjivim na kovid 19 infekciju, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

Radno vrijeme ambulante je svakim radnim danom od 8.00 do 12.00 časova, a obavezno je naručivanje pacijenata posredstvom timova porodične medicine sa pripadajućih lokaliteta.

U Ambulanti za akutne respiratorne infekcije Petrićevac obavljaće se uzorkovanje, odnosno uzimanje brisa na virus korona.

"Pacijenti koji pripadaju navedenim mjesnim zajednicama za radiološke i laboratorijske usluge biće upućeni u Ambulantu za akutne respiratorne infekcije u Poliklinici i Ambulantu za akutne respiratorne infekcije u Službi hitne medicinske pomoći /B ulaz/", navodi se u saopštenju.

Ambulanta se nalazi na staroj lokaciji u Njegoševoj ulici 44.

Iz Doma zdravlja navode da od sutra sa radom prestaje Ambulanta za akutne respiratorne infekcije u ambulanti porodične medicine Paprikovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana