Počela izgradnja sportske dvorane na Laušu

Srna
Počela izgradnja sportske dvorane na Laušu

BANjALUKA - U banjalučkom naselju Lauš, blizu Osnovne škole “Sveti Sava” danas je počela izgradnja nove sportske dvorane, projekat vrijedan 1,55 miliona KM.

Na početku realizacije ovog projekta, zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, rekao je da je grad Banjaluka, zajedno sa republičkim organima, izvršio rekonstrukciju više od 30 školskih objekata na području grada.

Amidžić je u izjavi novinarima istakao da će izgradnja dvorane poboljšati kvalitet nastavnog procesa u školi, a da će veliku korist imati sportisti i sportski klubovi koji će dobiti nove termine za trening u optimalnim uslovima.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluke Zoran Talić rekao je da je jedan od prioriteta gradske administracije u proteklom periodu bio obnova i izgradnja sportske infrastrukture.

Talić je rekao da je Lauš naselje u kojem su urađeni brojni projekti u posljednje vrijeme.

“Izgrađene su nove saobraćajnice, kanalizacija, vodovodi, kružni tok, a, evo, sada počinje i gradnja nove dvorane koja je potrebna ovom naselju”, naveo je Talić.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Miroslav Popržen istakao je da se godinama čekalo na izgradnju sportske dvorane uz ovu osnovnu školi i da je ovo jedan od najvećih projekata koje sprovode grad i banjalučke osnovne škole.

Direktor Sportskog centra “Borik”, Nenad Talić rekao je da je grad uložio mnogo sredstava i napora kako bi se poboljšali uslovi za trening banjalučkih sportista.

On je naglasio da će dvorana djelovati u okviru Sportskog centra “Borik” i da će biti na raspolaganju svim klubovima i sportistima.

Prema informacijama iz Odjeljenja za komunalne poslove, dvorana će biti dimenzija 44 puta 28 metara sa pripadajućim unutrašnjim tribinama.

Otvoreno sportsko igrališta biće dimenzija 44 puta 26 metara.

Iz resornog odjeljenja su istakli da će biti izvršena rekonstrukcija prostorija suterena u kojima se nalaze pomoćna sala, svlačionice, ostava i sanitarni blok, te prizemlja, što uključuje izgradnju novih svlačionica, sanitarnih čvorova, nastavničkog kabineta i neophodnih komunikacija.

Za izgradnju nove sportske dvorane u naselju Lauš biće korišteni najsavremeniji materijali i zadovoljeni uslovi energetske efikasnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana