Počela izgradnja kružnog toka kod 'Lesnine'

A.S.
Foto: Vladimir Stojaković

BANjALUKA - ​U okviru pripremnih radova na izgradnji nove kružne raskrsnice kod "Lesnine", od danas je zatvoren saobraćaj iz pravca Ulice Ivana Gorana Kovačića, od "Tropika" prema ukrštanju sa Ulicom braće Pišteljića.

Saobraćaj se od "Centruma" sa kružnog toka usmjerava iza "Tropika"prema raskrsnici kod Poljoprivredne škole.

Početak radova na novom kružnom toku kod "Lesnine" dovešće do određenih izmjena u saobraćaju i uvođenja alternativnih puteva, kazao je za "Glas Srpske" načelnik Odjeljenja za saobračaj i puteve Slaviša Sandić.

Radnici preduzeća "Niskogradnja", koje je izvođač radova, već su postavili privremenu saobraćajnu signalizaciju i započeli pripremne radove za ovaj značajan infrastrukturni projekat.

- U okviru pripremnih radova od juče je zatvoren saobraćaj od "Tropika" prema ukrštanju sa  Ulicom braće Pišteljića. Saobraćaj se od "Centruma" sa kružnog toka usmjerava iza "Tropika" prema raskrsnici kod Poljoprivredne škole. Dio saobraćaja biće preusmjeren na Pilansku ulicu kraj "Petrol" pumpe, i dalje na Frana Supila, te na ulice Braće Podgornika i Prote Nikole Kostića – kazao je Sandić.

Pošto se radi o prometnoj saobraćajnici u naredna tri mjeseca doći će do stvaranja privremenih gužvi zbog izvođenja radova, pa  iz Odjeljenja mole za strpljenje i poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

- Završetkom ovog posla, značajno ćemo rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu grada – zaključuje Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana