Udaren kamen temeljac na investiciju vrijednu 100 miliona maraka

Katarina Šaponja
Udaren kamen temeljac na investiciju vrijednu 100 miliona maraka

BANjALUKA - Udaren je kamen temeljac i time ozvaničen početak radova na hotelu "Palas", investicije u srcu Banjaluke, vrijedne 100 miliona maraka na koju se čeka skoro pola vijeka.

Radove na ovoj lokaciji juče je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, sa predstavnikom kompanije "Cepter"koja investira u ovaj projekat, Đorđem Rašićem.

Stanivuković je istakao da će ovo biti jedan monumentalni objekat koji će dosezati visinu preko 100 metara i koji će se prostirati na gotovo 40.000 metara kvadratnih.

- Ovaj hotel imaće brojne sadržaje poput spa centra, kongresne dvorane, šoping zone i preko 200 smještajnih jedinica, te 200 parking mjesta. S obzirom na svoju visinu ovaj hotel će imati i svoj vidikovac sa kojeg će protezati nevjerovatan pogled na naš grad  – kazao je Stanivuković i dodao da će hotel „Palas“ u svakom smislu biti novi simbol Banjaluke.

Prema njegovim riječima, polaganje kamena temeljca za ovaj objekat polaganje je kamena temeljca za jednu novu Banjaluku koja ide u budućnost.

- Počinjemo posao na koji se čekalo gotovo pola vijeka i ostvarujemo san koji je sanjan isto toliko. Sa ovim projektom Banjaluka i Republika Srpska dobijaju svoju najveću investiciju koja iznosi preko 100 miliona KM i ovo je zasigurno najveći posao koji se radi u našoj zemlji – poručio je gradonačelnik.

Kako navodi, ovaj hotel donijeće i nova radna mjesta kada se otvori, ali i dok radovi traju, jer će ih, prije svega u velikoj mjeri izvoditi domaći izvođači.

- Za dvije godine ćemo sazidati objekat, a 2027. godine Banjaluka će dobiti ono što je čekala pola vijeka – kazao je Stanivuković.

Predstavnik kompanije „Cepter“ Đorđe Rašić istakao je da će vrijeme pokazati da li će ovaj projekat biti isplativ, ali da neke stvari nemaju cijenu.

- Početak ovog projekta za našu kompaniju je ostvarenje sna koji čekamo više od 15 godina. Riječ je o ozbiljnoj investiciji, a od svega je najvažnije da će na ovaj način kompanija „Cepter“ dati Banjaluci nešto što će ostati i budućim generacijama – zaključio je Rašić.

Dodao je da uvijek idu korak ispred vremena, te da vjeruje da će ih Banjalučani nakon završetka projekta razumjeti i reći da je ovo nešto što je vrijedilo čekati više od 40 godina.

Uložen trud

Arhitekta i predstavnih firme "Ruting" koja je bila nosilac projektne dokumentacije za prdmetni objekat hotela "Palas" Nikola Dmitrović, kazao je da su uložili mnogo truda i znanja da ovakav objekat dobije svoju formu.

- Želim da pohvalim svoje kolege, jer smo se svi zajedno izborili sa jednim jako kompleksnim projektom i ponosan sam na to – rekao je Dmitrović i dodao kako se nada da će "Palas" ugledati svjetlost dana i sve koji su učestvovali u njegovoj izgradnji učiniti još ponosnijim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana