Počela ispitivanja terena u Priječanima

A. T.
Počela ispitivanja terena u Priječanima

BANjALUKA - Počela su geomehanička ispitivanja terena na novoizgrađenoj saobraćajnici u Priječanima, da bi bilo utvrđeno zbog čega je došlo do oštećenja kolovoza na ovoj dionici.

Riječ je o dijelu na kojem je prošle godine sanirano veliko klizište u dužini od 200 metara, koje je i ranijih godina, usljed pomjeranja tla, uništavalo kolovoz. Uz klizište, urađena je i saobraćajnica sa potrebnom infrastrukturom. Kako je potvrđeno u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, ispitivanja bi trebalo da pokažu šta je razlog novog oštećenja.

- Cilj ispitivanja je da bude utvrđeno da li je oštećenje kolovoza uzrokovano klizištem i da li su podzemne vode ili neki drugi razlog uzrok ponovne pojave klizišta. Projekat je predviđao trajno rješenje klizišta i sada tražimo da stručnjaci kažu šta je razlog zbog čega se ovo desilo, da bismo u skladu s tim mogli da kvalitetno saniramo put - kažu u odjeljenju.

Kako je potvrđeno u preduzeću “GIM-test” ovi istražni radovi trajaće dva do tri dana, a pored bušenja, radiće se i druga terenska ispitivanja. Zbog toga je postavljena privremena signalizacija za regulisanje saobraćaja, ali se apeluje na vozače da prilagode vožnju uslovima na putu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana