Počela isključenja sa vodovodne mreže

V. P.
Počela isključenja sa vodovodne mreže

Banjaluka - Preduzeće "Vodovod" počelo je juče da isključuje naplatiše sa vodovodne mreže zbog velikih dugovanja za potrošenu vodu.

U ovom preduzeću su naglasili da je dug građana na dan 23. jun dostigao 3,6 miliona KM, a dug potrošača iz kategorije mala privreda oko 1,8 miliona KM. 

- Prije isključenja sa vodovodne mreže dužnicima su upućene opomene i ponuđeno da dugove izmire putem reprograma - rekli su u "Vodovodu".

Objasnili su da "Vodovod" sve aktivnosti u vezi sa isključenjem sa mreže sprovodi u saradnji sa Komunalnom policijom.

- Protiv onih lica koja skinu plombe biće podnesena prekršajna prijava. Oni će snositi i troškove isključenja i ponovnog priključenja na mrežu - naveli su u toj firmi.
Podsjetili su da je naplata duga za vodu osnovni izvor za finansiranje prerade sirove vode u vodu za piće i za  održavanje vodovodne mreže.

Preduzeće "Vodovod" je u prošloj godini zbog duga od oko 5,6 miliona KM podnijelo 1.967 tužbi i 64 medijacije. Od tog broja tuženo je 1.712 individualnih potrošača zbog oko 1,2 miliona potraživanja. Za prva tri mjeseca ove godine "Vodovod" je poslao 102 tužbe za iznos od 38.607 KM i četiri medijacije za iznos od 6.051 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana