Počela gradnja vodovoda u Novoseliji

Srna
Počela gradnja vodovoda u Novoseliji

BANjALUKA - U banjalučkom naselju Novoselije danas je, u okviru velikog investicionog ciklusa "Voda 2", počela izgradnja vodovoda na koji će biti priključeno više od 50 domaćinstava iz gornjeg dijela ovog naselja.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da su se domaćinstva u ovom dijelu Novoselije snadbijevala sa zastarjele vodovodne mreže, zbog čega je već godinama otežano vodosnadbijevanje u Ulici braće Miletića.

On je naglasio da vrijednost radova koji se izvode u ovoj ulici iznosi oko 400.000 KM i da je rok za završetak tri mjeseca, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Kroz prvu fazu realizacije ovog projekta već su izgrađeni pumpna stanica i rezervoar od 200 kubnih metara, kao i dio potisnog cjevovoda od priključka na gradsku vodovodnu mrežu do pumpne stanice", rekao je Radojičić.

On je naveo da će na ovoj lokaciji biće izgrađeno i 2,5 kilometra distributivnog cjevovoda koji sa rezervoara treba da razvede vodu do domaćinstava.

Mještanin Stojan Danilović ističe da je kvalitet vode koju sad dobijaju veoma loš, te da će završetkom projekta vodosnabdijevanja biti zaokruženi infrastrukturni projekte u ovom kraju, jer su ranije urađeni put i rasvjeta.

Kroz investicioni ciklus "Voda 2" planirano je da širom grada bude izgrađeno oko 50 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana