Po projektu maksimalno 5.000 KM za omladinske organizacije

V. P.
Po projektu maksimalno 5.000 KM za omladinske organizacije

Banjaluka - Gradska uprava uputila je juče javni poziv za prijavu projekata omladinskih organizacija koje će se sufinansirati iz ovogodišnjeg budžeta grada sa maksimalno 5.000 KM po projektu.

- Prijave treba da budu iz oblasti zapošljavanja mladih, neformalnog obrazovanja, zdravlja i socijalne politike, informisanja, ravnopravnosti polova, mobilnosti, omladinskog rada i organizovanja, korišćenja slobodnog vremena i participacije u društvu, borba protiv nasilja i kriminaliteta, zaštita životne sredine, te stambena politika i mladi - saopšteno je iz Gradske uprave.

Još se navodi da pravo učešća imaju sve organizacije registrovane u skladu sa Zakonom o omladinskom organizovanju, odnosno koje su upisani u Omladinski registar grada, a djeluju i imaju sjedište na području Banjaluke. Javni poziv otvoren je do 22. juna.

U Omladinski registar grada Banjaluka zaključno sa 31. decembrom 2014. godine upisano je 26 organizacija, i to 16 omladinskih organizacija, devet organizacija za mlade i jedan savjet. Prošle godine na osnovu ovog javnog poziva grad je iz budžeta finansirao deset projekata, sa 20.000 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana