Plesni klub “Blok” slavi deceniju uspjeha: Na vrhovima prstiju do zvijezda

Katarina Šaponja
Plesni klub “Blok” slavi deceniju uspjeha: Na vrhovima prstiju do zvijezda

Ljubav prema plesu, predanost, trud i neumoran rad jesu recept uspjeha Plesnog kluba (PK) “Blok”, čiji članovi već deceniju osvajaju podijume širom svijeta.

Osnovan prije deset godina sa vizijom da širi ljubav prema plesu među svim generacijama, klub je danas postao sinonim za vrhunska dostignuća u ovoj vrsti umjetnosti. Nevjerovatnim nizom pobjeda na svjetskim, regionalnim i evropskim takmičenjima članovi “Bloka” jubilej dočekuju kao šampioni podijuma.

Prisjećajući se početaka predsjednica PK “Blok” Jelena Stojaković kazala je kako su počeli sa latinoameričkim plesovima i modernim baletom, da bi vrlo brzo nakon toga proširili repertoar.

- Formirali smo brojne druge programe, poput hip-hop plesa, prvog plesa za mladence, scenskog pokreta, ali i nekoliko vrsta plesnog fitnesa.

Danas “Blok” djeluje kao kulturno-edukativna baza sa 14 takmičarskih i rekreativnih programa za sve uzraste - istakla je Stojakovićeva.

Takmičarski put ovog kluba, kako kaže, počeo je sa zlatom, a danas iza sebe imaju više od 200 pobjeda na regionalnim, evropskim i svjetskim takmičenjima, od čega se izdvaja pobjeda na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2018. godine, kao i nekoliko specijalnih nagrada.

- Osim takmičenja “Blok” je do sada nastupao na nekoliko stotina manifestacija, a pokretač je i brojnih događaja koji okupljaju, kako djecu i mlade tako i cijele porodice - rekla je Stojakovićeva.

Prema njenim riječima, “Blok” je zajedno sa još dva kluba iz FBiH na čelu predstavništva Svjetske plesne federacije NjADF u BiH.

- Tokom cijele ove godine, a povodom obilježavanja decenije od osnivanja, organizujemo brojne događaje, radionice, seminare, plesne večeri na otvorenom, a na jesen nas očekuje i godišnji koncert, kao i premijera dokumentarnog filma “Na vrhovima prstiju”, koji prati priču od našeg osnivanja do danas - pojasnila je predsjednica pomenutog kluba.

Kako kaže vrata ovog kluba su otvorena za sve koji žele da naprave svoje prve plesne korake, ali i za one koji znaju da za ples nikada nije kasno.

- Početkom nove sezone najavljujemo veliku plesnu audiciju te pozivamo sve velike i male plesače da se pridruže našoj plesnoj porodici i uživaju u magiji plesa - kazala je Jelena Stojaković.

Moderni balet

Potpredsjednica “Bloka” Natalija Ninić, koja polaznike trenira moderni balet, kazala je kako od 2014. godine do sada idu samo uzlaznom putanjom i na tome je veoma zahvalna.

- Sa djecom je uvijek izazovno raditi, ali je lijepo i svi koji imaju afinitete ka plesu, na kraju se uvijek pronađu u tome - rekla je Ninićeva.

Kako kaže, moderni balet upisuju djeca već sa tri godine, a većinom djevojčice pokazuju interesovanje ka ovom sportu.

- Ko god dođe jednom kod nas, tu i ostane - kazala je Natalija Ninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana