Plesači “Geme” stigli sa SP: Nastup u Skoplju motiv za nove uspjehe

Katarina Šaponja
Plesači “Geme” stigli sa SP: Nastup u Skoplju motiv za nove uspjehe

BANjALUKA - Članovi plesnog kluba “Gema” vratili su se sa Svjetskog prvenstva u hip-hopu održanog u Skoplju, gdje su, iako nisu ušli u finale, stekli dragocjena iskustva i dodatnu motivaciju za buduće uspjehe.

Trener i koreograf hip-hopa Aco Romanić istakao je da su zadovoljni postignutim rezultatima, posebno imajući u vidu jaku konkurenciju.

- Među najboljim rezultatima bih izdvojio dječiji solo Nine Radoje, koja je iza sebe ostavila oko 150 curica iz cijelog svijeta i bila prva ispod crte za prolazak u treći krug takmičenja. Takođe, solo nastup juniorke Ekatarine Petrašević, te rezultat juniorske grupe su postignuća na koja smo ponosni. Oni su u prvom krugu imali neke tehničke greške, ali su se uspjeli izboriti za prolaz u sljedeći krug među najboljim grupama iz cijelog svijeta - kazao je Romanić.

Prema njegovim riječima, razmatraju šta još treba da poprave kako bi BiH i Banjaluka dobili svjetskog finalistu.

- Plesači su se kućama vratili motivisani i inspirisani - kazao je on.

Dodao je da je velika stvar gledati svjetsko finale uživo, jer to pomaže njihovoj kreativnosti i motivaciji. Romanić je kazao da je jedan od posebnih trenutaka na Svjetskom prvenstvu bio defile država, gdje su plesači iz cijelog svijeta izlazili sa svojim zastavama i zajedno plesali na sceni. Vrijedne i talentovane plesače “Geme” očekuju novi izazovi.

- Krajem godine “Gema” organizuje u Banjaluci veliki međunarodni turnir u Sportskoj dvorani “Centar”, gdje ćemo okupiti plesače iz šest država, te očekujemo oko 2.000 plesača - rekao je Romanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana