Planovi Dječijeg hora “Vrapčići” za ovu godinu: Spremaju koncerte i novi album

Sara Bojanić
Planovi Dječijeg hora “Vrapčići” za ovu godinu: Spremaju koncerte i novi album

BANjALUKA - U Dječijem horu “Vrapčići” završen je februarski upis novih članova, a ovaj poznati gradski ansambl postao je bogatiji za 22 nova člana.

Dirigent Dječijeg hora “Vrapčići” Branislav Đaković rekao je za “Glas Srpske” da prijem novih članova traje i u martu te da su najmlađi dobrodošli da posjete probe i postanu novi članovi hora.

- S obzirom na to da je riječ o našim najmlađim sugrađanima, prije samog upisa imali smo pripremni period, gdje su roditelji bili slobodni da djecu dovedu na probe kako bi se djeca upoznala i navikla na naš rad - rekao je Đaković.

Istakao je da se probe održavaju u amfiteatru Doma omladine svake subote od 11 do 12 časova, a nedjeljom od 12 do 13 časova.

- Djeci je posebno interesantna bina u Domu omladine, gdje se oni već tokom probe osjećaju kao da su na koncertu - kazao je Đaković.

Dodao je i da su najzainteresovanija djeca uzrasta od tri i po do osam godina.

- Cilj nam je da djecu privučemo na prijatan i opušten način, bez pritiska od audicije i prijemnog ispita, jer su još mali, te da se postepeno uključuju u rad hora u skladu sa svojim željama, potrebama i mogućnostima - naveo je Đaković.

Osvrnuo se i na planove koje “Vrapčići” imaju u ovoj godini.

- Ovu godinu ćemo iskoristiti za pripremu novog albuma i CD-a sa novim pjesmama. U planu nam je i da izdamo monografiju kao i da snimimo film o “Vrapčićima” s obzirom na to da je naš dosadašnji rad obilježilo mnogo talentovanih članova. Planiramo ove godine održati i koncert u “Kombank” dvorani u Beogradu kao i tradicionalni koncert na tvrđavi Kastel - rekao je Đaković.

Naveo je i da “Vrapčići” svakodnevno dobijaju pozive na brojne dječije festivale širom Evrope.

- Pozvani smo na mnoge dječije festivale, kao što su festivali u Ohridu i Beču - kazao je Đaković.

Dodao je da je osnovni cilj “Vrapčića” da se afirmiše dječije stvaralaštvo jer su djeca naše najveće bogatstvo.

Jubilej

Dirigent Dječijeg hora “Vrapčići” Branislav Đaković kazao je da dogodine proslavljaju jubilej.

- U planu nam je da sljedeće godine objavimo album “1993 - 2023”, čime ćemo obilježiti 30 godina postojanja Dječijeg hora “Vrapčići” - rekao je Đaković. Dodao je da će tada biti organizovana i svečana akademija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana