Planirano otvaranje 70 novih radnih mjesta

V. P.
Planirano otvaranje 70 novih radnih mjesta

Banjaluka - U gradu bi tokom iduće godine trebalo da bude obezbijeđeno oko 70 novih radnih mjesta u oblasti obrade metala, drveta, kože, obuće i tekstila kroz implementaciju projekta "Uspostavljanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje grada Banjaluka s ciljem sprovođenja projekata za zapošljavanje".

Potvrdili su to u Gradskoj razvojnoj agenciji (CIDEA) i dodali da je vrijednost projekta 302.520 evra, od čega je grad obezbijedio 105.882 evra, a 196.638 evra iz donatorskih sredstava Međunarodne organizacije rada.

- Ova sredstva omogućiće obuku za 80 do 90 nezaposlenih koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Banjaluka, te kupovinu neophodne opreme za sprovođenje obuke iz navedenih oblasti. Očekujemo da će kroz ovaj projekat biti kreirano oko 70 novih radnih mjesta - rekli su u CIDEA.

Dodali su da će tokom ovog mjeseca biti oformljen precizan  program sprovođenja ovog projekta sa partnerima koji učestvuju u njegovoj realizaciji.

Osim CIDEA i Zavoda za zapošljavanje, u realizaciji projekta učestvuju grad, Srednjoškolski centar Optimus NUBL, Srednjoškolski centar "Ljubiša Mladenović", Mašinski fakultet, Tehnička škola, Škola učenika u privredi, Tvornica obuće "Bema", firme "GMP-interijeri", "Elas metal ekspert", "Sparta" i Fondacija "Udružene žene" Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana