Pjesmom se vraćaju u mladost

J. C.
Pjesmom se vraćaju u mladost

Banjaluka - Članice Udruženja "Žene to mogu" uz podršku hora "Lira" i malog orkestra, poželjeli su štićenicima Gerontološkog centra srećne vaskršnje praznike, kojima su osim pjesme darovali i prigodne poklone.

Ove humanitarke rado dolaze u Gerontološki centar, gdje boravi i bivša predsjednica njihovog udruženja. Jedna od članica opisala je njihove posjete svojim životnim motom, rekavši: "Sve što sam u životu radila možda nije mnogo, ali je sigurno bilo od srca".

- U programu svog rada imamo i humane akcije, poput ove, a u subotu idemo u posjetu djeci koja borave u Domu "Rada Vranješević" i nosimo im garderobu, jaja i druge poklone - rekla je predsjednica Udruženja "Žene to mogu" Nada Bojić.

Da je riječ o važnoj posjeti vidjelo se po odzivu i raspoloženju štićenika, koji su uživali u muzici i pjesmi. Mnogi od njih su zapjevali zajedno sa "Lirom", a jedna od raspjevanih dama je rekla da se pjesmom vraćaju u mladost. Stoja Trivunović kaže da joj radost donose ovakvi događaji, koje imaju najmanje jednom u dvije sedmice, dodajući da je zadovoljna uslovima u Centru, gdje boravi sedam godina.

- Kulturni život naših korisnika je veoma bitan i nije nam cilj samo da im damo hranu i terapiju i da vegetiraju ovdje. Jedan od naših važnih zadataka je da se ovdje osjeti život. Dolaze nam sjajni muzičari, glumci i odličnu saradnju imamo i sa osnovnim školama - kazao je direktor Gerontološkog centara Vinko Lolić i dodao da ne gledaju na vjeroispovijest svojih korisnika i da obilježavaju sve značajnije praznike svečanim ručkom i druženjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana