Banjaluka: Protest pristalica Stanivukovića ispred Gradske uprave

GS
Foto: UNA TV

BANjALUKA - Ispred Gradske uprave Banjaluka danas se, kao i juče, okupila grupa građana na poziv gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Ovo je drugi dan da Stanivuković okuplja svoje pristalice, a juče je zbog uvođenja građana u prostorije Gradske uprave prekinuta vanredna sjednica Skupštine na kojoj se, između ostalog, trebalo raspravljati o problemima u preduzeću Akvana.

Stanivuković se obratio građanima i poručio da ne želi da stvara podjele.

"Došao sam iz porodice u kojoj imam dovoljno i ovdje sam da pravim djela koja će ostati. Devedeset dana se ne održava Skupština. Tri mjeseca nije usvojen dnevni red. Kako da radimo kada nema Skupštine?", rekao je Stanivuković.

Stanivuković je obećao građanima da se neće graditi zgrada na mjestu nekadašnjeg kina Kozara, a koji je trebalo da izgradi investitor "Cinema Tower".

On je ispred Gradske uprave dovezao automobil predsjednika Skupštine Ljube Ninkovića, koji je nedavno zaplijenjen.

Auto je oblijepljen "stikerima" na kojima, između ostalog, piše neradnik.

Takođe je dodao da je spreman da brani imovinu grada.

 

"Bude li ovo išlo dalje unedogled, ići ćemo ispred stranaka, Vlade i Palate predsjednika. Ako to ne urodi plodom, sješću ispred Gradske uprave i štrajkovati dok se ne riješi pitanje Banjaluke", poručio je Stanivuković, a nakon toga ponovo je uveo građane u Gradsku upravu po "stolicu iz Kabineta Ljube Ninkovića".

Radi podsjećanja inspektori Krim policije PU Banjaluka danas su na poziv predsjednika Skupštine grada Ljube Ninkovića bili u Gradskoj upravi. Razlog je mijenjanje brava na dvije kancelarije čime je, prema riječima Ninkovića, onemogućen pristup pečatima i dokumentaciji. 

''Predsjednik Skupštine grada koji ne radi mjesecima ne treba da ima ni platu, ni službeni automobil, ni kabinet, ni sekretaricu, apsolutno ništa i zbog toga sam donio odluku da mu se sve to oduzme dok se ne dozove pameti i ne krene raditi svoj posao'' rekao je ranije gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Cijeloj priči prethodi, kako tvrdi Stanivuković, što odbornici vladajuće većine u gradskoj Skupštini blokiraju projekte od važnosti za grad i dovode u pitanje finansijsku stabilnost Banjaluke, sjednice se ne održavaju, zbog čega je gradonačelnik odlučio da pozove narod da tome stane u kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana