Pijacama dozvoljen rad uz strogo poštovanje mjera

A. J. R.
Pijacama dozvoljen rad uz strogo poštovanje mjera

Pijacama će biti omogućen rad uz striktno poštovanje svih propisanih mjera, odlučio je juče Republički štab za vanredne situacije.

- Dakle, i rukavice i maske i držanje odstojanja. Ukoliko dođe do kršenja ovih mjera, odluku ćemo staviti van snage - rekao je komandant štaba Radovan Višković.

Rukovodstvo banjalučke Tržnice zatražilo je prethodno od gradskih i republičkih vlasti da se omogući rad "Gradske tržnice" i "Nove pijace" za vrijeme trajanja vanrednih  mjera.  

U dopisu koji je upućen gradonačelniku Banjaluke, Štabu za vanredne situacije i Odjeljenju za inspekcijske poslove grada navodi se da je "Gradska tržnica" zatvorena 22. marta i naglašava da je takva odluka dijelom u suprotnosti sa odobrenjem za rad ostalih objekata trgovinske djelatnosti na području grada jer se u tom poslovnom objektu nalaze i poslovni prostori u kojima radi apoteka, poljoapoteka, marketi prehrane, te samostalne radnje za promet mesa i ribe.

- Prodaja voća i povrća na "Gradskoj tržnici" se vršila uz ispunjavanje svih sanitarno higijenskih uslova, kao i trgovine navedene namjene kojim je dozvoljen rad u vanrednim okolnostima - navodi se u dopisu Tržnice i ističe da je njihova čuvarska služba spremna da dodatno obezbijedi "socijalnu distancu".

Banjalučka Tržnica je u dopisu Republičkom štabu za vanredne situacije zatražila da se dozvoli rad veleprodaje voća i povrća na "Novoj pijaci", u sklopu koje se nalazi i dvije poljoapoteke i market prehrane.

- Na "Novoj pijaci" se vrši veleprodaja voća i povrća, kao i snabdijevanje istim zdravstvenih ustanova u gradu, većine marketa koji vrše prodaju prehrambenih proizvoda, proizvodnih preduzeća, a time i većine  stanovnika grada na Vrbasu - stoji u dopisu u kom se navodi da se na "Novoj pijaci" snabdijevaju i sve obližnje opštine.

Uvjeravaju da veleprodaja voća i povrća koja se vrši na otvorenom prostoru iz namjenski uređenih montažnih objekata zadovoljava sve sanitarno-higijenske uslove, kao i da se prodaja vrši "na veliko" u prisustvu manjeg broja kupaca, jer se ne radi o pojedinačnoj kupovini za domaćinstva.

Dostava

Iz banjalučke Tržnice obavještavaju kupce da telefonski mogu poručiti dostavu potrebnih namirnica i ostale robe iz njihovog asortimana na teritoriji grada, navodeći da je cijena ista kao da je roba kupljena lično u prodavnici. Građani Banjaluke potrebne namirnice i drugu robu poručiti na brojeve telefona: market prehrane 051/222-496, poljoprivredna apoteka 051/222-491, bebi oprema 065/751-989, bijela tehnika i kućne potrepštine 065/637-874, 066/270-551, vodo i elektromaterijal 065/343-109.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana