Pevulja: Spomen-ploča Nikoli Koljeviću će biti vraćena

GS
Pevulja: Spomen-ploča Nikoli Koljeviću će biti vraćena

BANjALUKA - Ploča na kojoj je pisalo da je u Kući Milanovića rođen Nikola Koljević biće vraćena na ovaj objekat. Otkako je ova kuća kulture otvorena, konstantno naglašavamo da će biti i osmišljeni brojni sadržaji koje ćemo svake godine posvećivati upravo Nikoli i Svetozaru Koljeviću, koji su na najprisniji način prijateljski, ali i kumovski vezani za porodicu Milanović.

Kazao je ovo prvi upravnik Kuće Milanovića, profesor Duško Pevulja, koji je dodatno naglasio i to da politici u sklopu ovakvih tema – mjesta nema i ne treba biti.

-Zapanjuje me i rastužuje činjenica da se i ovakve stvari politizuju. Podsjećam, otvorena prije petnaest dana, Kuća Milanovića organizuje zapažene kulturne događaje i prilagođava prostor svojoj zamišljenoj namjeni. Dizajnerski osmišljavamo unutrašnje i spoljašnje oznake, vizuelnu identifikaciju Kuće Milanovića – rekao je Pevulja.

Podsjećamo, prvi kulturni centar nakon Banskog dvora – Kuća Milanovića svečano je otvorila svoja vrata.

Već prve sedmice, raznovrsne izložbe, koncerti, radionice, večeri poezije privukli su veliki broj posjetilaca u ovu ustanovu kulture.

Bogat i raznovrstan program za sve uzraste i generacije u potpunosti je opravdao namjenu ovog objekta, koji je u potpunosti renoviran i pretvoren u kulturni centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana