Petar Bilčar: Sutra otvaramo višenamjenski objekat na Petrićevcu VIDEO

G.S.
Petar Bilčar: Sutra otvaramo višenamjenski objekat na Petrićevcu VIDEO

BANjALUKA - Višenamjenski objekat na Petrićevcu u kojem će biti smješteni vrtić, ambulanta porodične medicine, mjesna zajednica i mjesna kancelarija, kao i prostorije za društvene sadržaje, biće otvoren sutra.

Rekao je ovo gostujući u emisiji Banjalučka hronika ELTA TV načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka Petar Bilčar. On je naglasio da je sve već sada spremno da ovaj objekat,  koji je bio jedan od najvećih prioriteta mještana na ovom prostoru bude pušten u funkciju.

„Pored tog objekata čiju su izgradnju sufinansirali Republike Srbije i Grad Banjaluka, mi smo priveli kraju i radove na izgradnji sportske dvorane u banjalučkom naselju Starčevica, počeli smo gradnju dvorane na Laušu, a u upotrebu je pušten novoizgrađeni društveni dom u Gornjoj Piskavici” kaže Bilčar.

„Svi građani Gornje Piskavice i okoline moći će da koriste ovaj novi društveni dom. Oni su to dugo tražili. Nadam se da će naredno Zimsko prelo da se održi tu, ali da će i sva ostala Udruženja moći da koriste isti.” rekao je Bilčar.

Govoreći o realizaciji projekata vodosnabdjevanja “ Bilčar je naveo da su  počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže prema Obrovcu, zatim prema Kremenovićima, Stojnićima i Radosavskoj.  „Započeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže u Blagojevićima, u Slavićkoj. Kada govorimo o Slavićkoj, pored ove lokacije, planiramo i projektovali smo i izgradnju vodovodne mreže u dijelu Slavićke, koja gravitira prema Jelićki, a ona se nalazi u našim planovima u okviru projektnog ciklusa „Voda 3”, koji će, nadam se, započeti na proljeće. Ove i protekle sedmice započeki smo radove prema Stojnićima u Verićima, a pored tog kraka radiće se i u Raduljima, prema Babićima, i što je najvažnije za stanovnike Verića, radiće se novi rezervoar, pumpna stanica i potisni cjevovod, kako bi se postojeća mreža integrisala na gradsku” kaže Bilčar, napominjući  da će se raditi  vodovod prema Vukovićima u Mišinom Hanu, te ka Piljagićima u Potkozarju.  

Pored potkozarskih sela, započeta je gradnja potisnog cjevovoda prema Obrovcu. To je samo jedan od poslova koji će se raditi na području Bronzanog Majdana. Nakon toga će, po završetku izgradnje rezervoara u Melini, doći do integrisanja postojećeg sistema Bronzanog Majdana na sistem Crno vrelo, a radiće se i cjevovod na Obrovcu. „U okviru pojekta „Voda 2”, već smo započeli na nekoliko lokacija izgradnju kanalizacije u Adi, Vrbanji, Drakuliću, a na proljeće je planirano da se započne na Laušu, Pobrđu, Zalužanima, Kuljanima. Mnogo posla je pred nama u „Vodi 2”“ ističe Bilčar.

Bilčar navodi da će realizacija projekta „Voda 3”  definitivno početi na proljeće, Njime će, kaže, između ostalih biti obuhvaćena Donja Kola, Grab, više vodovodnih sistema na području platoa Manjače, Ledenice, Racune, više zone Ponira, Starčevice i Potoka, koji će se napajati sa jednog rezervoara koji će se izgraditi na vrhu Ponira.

 „Mi smo sve preduslove koje su naši partneri u ovom poslu tražili – ispunili. Nakon ugovaranja „Vode 2” i usvajanja Zelenog akcionog plana, mi smo stvorili sve preduslove da dobijemo grant Evropske unije od 4 miliona eura. U toku je priprema projektne dokumentacije. Nadamo se da ćemo krenuti sa realizacijom na proljeće naredne godine”, zaključio je gostujući u Banjalučkoj hronici ELTA TV, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana