„Peta turistička regata“ okupila 60 učesnika: Adrenalinski spust od Krupe na Vrbasu do Karanovca

Maja Stanojević
„Peta turistička regata“ okupila 60 učesnika: Adrenalinski spust od Krupe na Vrbasu do Karanovca

BANjALUKA - Spuštanje u gumenim čamcima niz čarobne vrbaske brzake i bukove, ostavilo je bez daha učesnike „Pete turističke regate“, koji su predah od svakodnevnih obaveza začinili sa malo adrenalina.

Oko 60 ljubitelja prirode i avanture uživalo je u čamcima na brzacima neukrotivog Vrbasa uz iskusne licencirane skipere. Učesnici su bili raspoređeni u osam čamaca, a vodiči su im pokazali kako izgleda siguran spust na potezu od Krupe na Vrbasu do Rafting centra „Kanjon“ u Karanovcu.

Predsjednik Rafting kluba „Kanjon“ Aleksandar Pastir naglasio je važnost ovog događaja na Vrbasu.

- Bitno je da promovišemo bezbjedan rafting, da što više građana zna kako se to radi i kako da na pravilan način koriste opremu te da ne konzumiraju alkohol - rekao je Pastir i naglasio važnost obuke skipera koji doprinose bezbjednosti članova.

Rafter iz Kluba „Kanjon“ Anđela Vranješ rekla je da je trenutno na obuci za skipera. 

- Obuka traje od maja na kojoj smo imali teoretski dio, gdje smo učili o značaju bezbjednosti na vodi, načinu veslanja te o važnosti skipera za ljubitelje raftinga - rekla je Vranješova.

Raftingu je prisustvovao gradonačelnik Draško Stanivuković koji je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što učestvuje u sportovima koji se organizuju u Banjaluci.

- Ne prođe ni godina da se bar nekoliko puta ne spustim Vrbasom, jer je on simbol grada, a naša obaveza i dužnost je da vodimo računa o njemu - kazao je Stanivuković.

Poželio je dobrodošlicu skiperima Jajca, Novog Grada i Donjeg Vakufa.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić rekao je da ovaj događaj prilika da se istakne značaj raftinga.

- U narednom periodu ćemo nastaviti razvijati ovaj sport jer nam pruža priliku da na predstojećem Svjetskom prvenstvu u raftingu pokažemo jedinstvo i Banjaluku prikažemo u najboljem svjetlu - rekao je Ilić.

Iz Gradske uprave su saopštili da sve aktivnosti u vezi sa ovogodišnjom turističkom regatom spadaju u pripremne aktivnosti za predstojeće Svjetsko prvenstvo u raftingu, kojem će Banjaluka biti domaćin 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana