Penali za dvije firme zbog probijanja rokova

J. T.
Penali za dvije firme zbog probijanja rokova

BANjALUKA - Gradska uprava kaznila je preduzeće “Telefonija Vidaković” iz Doboja zbog neblagovremenog otklanjanja kvara na semaforima na raskrsnici kod Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Prema izvještaju Odjeljenja za saobraćaj i puteve, semafor kod pozorišta krajem avgusta 2021. godine nije bio u funkciji, zbog čega je dolazilo do otežanog odvijanja saobraćaja, ali i smanjenja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

- Izvođač radova na održavanju semafora “Telefonija Vidaković” iz Doboja blagovremeno je pristupio pokušaju pronalaženja kvara i njegovog otklanjanja, ali nije došlo do otklanjanja kvara u propisanom roku. Zbog toga je kažnjen umanjenjem stavke 1. Ugovora o održavanju semafora na području grada u iznosu od 50 odsto, što je uzeto u obzir kroz račun za septembar - naveli su iz odjeljenja.

Takođe, zbog prekoračenja roka izvođenja radova na rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih puteva po ugovoru od 3. avgusta preduzeću “Bunić kompani” biće naplaćeni penali od pet odsto od ugovorene cijene.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana