Pavić odgodio razgovore o statusu Balabana

V. P.
Pavić odgodio razgovore o statusu Balabana

Banjaluka - Sastanak na kojem je lider DNS-a Marko Pavić trebalo da razgovara sa članovima Gradskog odbora ove partije i riješi status predsjednika gradske Skupštine Budimira Balabana, koji želi da formira novi odbornički klub i djeluje mimo kluba DNS-a, juče je otkazan.

Navodno ni u vrhu same stranke nisu načisto o pitanju Balabanovog statusa. Balaban smatra da se to dogodilo jer Gradskoj organizaciji (GO) i rukovodstvu stranke nije stalo do razgovora pa su, kako kaže, vjerovatno izvršili pritisak na lidera DNS-a.

- Sastanak je zakazan i otkazan na inicijativu Pavića. Pretpostavljam da je predsjednik želio da riješi nesporazume između GO DNS-a i odbornika - rekao je Balaban.

Potvrdio je da ostaje pri planu da osnuje novi klub kojem će građani biti prioritet, a ne interesi partija te da će ga u tome pratiti stranačke kolege i odbornici Nenad Šibarević i Stojan Vukajlović.

Sem kratke izjave u kojoj nije želio da komentariše izjavu Balabana smatrajući to "lokalnim problemom", od lidera DNS-a Marka Pavića juče nije bilo moguće dobiti više informacija. Sekretar GO DNS-a Boran Bosančić je rekao da Pavić nije neko na koga može bilo ko da izvrši pritisak.

- Balabanova konstatacija da stranačkom rukovodstvu nije stalo do razgovora nije tačna - kazao je Bosančić.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana