Parking automati u Ravnogorskoj ulici

V. P.
Parking automati u Ravnogorskoj ulici

Banjaluka - Automati za naplatu parkiranja biće postavljeni i u Ravnogorskoj ulici u naselju Nova varoš. To je potvrdio gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Objasnio je da će na ovaj način biti riješen problem stanovnika ovog naselja koji se žale da zaposleni u Administrativnom centru Vlade svoja vozila sve češće ostavljaju u ovoj ulici kako bi izbjegli plaćanje parking mjesta ispred Vlade RS.

- Zaposleni u Vladi RS su godinama imali privilegiju da ne plaćaju parking, od sada će imati obavezu da plate parking bilo gdje u gradu - rekao je Gavranović.

Gradska uprava je naplatu parkiranja na platou ispred zgrade Vlade  RS, koji je inače služio za potrebe parkiranja zaposlenih, uvela 15. juna. Obrazložili su da je cilj uvođenja naplate parkiranja na ovom mjestu obezbjeđivanje boljeg pristupa građanima republičkim ustanova i institucijama koje su smještene na Trgu Republike Srpske. Sat parkiranja košta 0,5 KM, a cjelodnevno parkiranje tri marke. Na ovom parkingu ima 500 obilježenih parking mjesta.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana