Palata Republike večeras u bojama Grčke

GS
Foto: Vikipedija

Palata Republike u Banjaluci večeras će biti osvijetljena bojama zastave Grčke povodom obilježavanja 200 godina od grčkog ustanka i početka borbe za nacionalno oslobođenje.

 

Palata Republike biće osvijetljena od 19.00 časova, najavljeno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

Grčka slavi Nacionalni dan u znak sjećanja na 25. mart 1821. godine kada je počela borba za nezavisnost Grčke od Osmanskog carstva.

Grčku su velike sile kao nezavisnu državu priznale 1830. godine.

Vlada Srbije za Drvar obezbijedila pola miliona evra BEOGRAD- Vlada Srbije odlučila je da sa 62,8 miliona dinara (534.760 evra= finansijski pomogne opštinu Drvar u BiH, navedeno je u rješenju objavljenom u Službenom glasniku Srbije.

Novac je iz sredstava tekuće budžetske rezerve na ime podrške Drvaru opredijeljen Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije.

Sredstva se vode kao ostale donacije i transferi, a o realizaciji rješenja Vlade Srbije staraće se Ministarstvo finansija Srbije, prenosi Tanjug.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posjetio je u četvrtak, 28. marta, opštinu Drvar i tom prilikom najavio da će Drvar od države Srbije dobiti pomoć od 530.000 evra.

“Ovaj put novac je namenjen za budžetsku konsolidaciju”, naglasio je Selaković nakon sastanka u Drvaru sa predstavnicima srpskih povratničkih opština u Federaciji BiH.

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić zahvalila je Srbiji, koja ovoj povratničkoj opštini pruža nesebičnu podršku.

Vlada Srbije obezbijedila je ranije 466.678 KM za rekonstrukciju i opremanje Službe hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja u Drvaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana