Ovo su cijene ulaska vozila u banjalučki Univerzitetski grad

GS
Ovo su cijene ulaska vozila u banjalučki Univerzitetski grad

Rekonstruisani dio saobraćajnica i sistem za naplatu ulaska motornih vozila u zaštićeno područje Univerzitetski grad Banjaluka zvanično su otvoreni 3. septembra 2024. godine.

"Cijena dnevne ulaznice za ulazak putničkih motornih vozila u Univerzitetski grad je pet KM, dok je cijena ulaznice za minibus 10 KM, a autobusi će dnevnu ulaznicu plaćati 20 KM. Mjesečna ulaznica za ulazak svih vrsta motornih vozila iznosi 40 KM", navodi rektor Univerziteta u Banjaluci prof. dr Radoslav Gajanin, saopšteno je na zvaničnom sajtu Univerziteta.

Kako je objasnio rektor, prema odluci Upravnog odbora Univerziteta, od plaćanja ulaza biće oslobođeni zaposleni i studenti Univerziteta u Banjaluci, radnici Studentskog centra Nikola Tesla, kao i korisnici poslovnih prostora i službe dostave, prenosi "SeeSrpska".

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir rekao je da će rekonstruisana saobraćajnica i sistem za naplatu ulaska motornih vozila u zaštićeno područje Univerzitetskog grada značajno doprinijeti povećanju bezbjednosti unutar Univerzitetskog grada.

"Tragičan događaj u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar bio nam je znak da moramo povećati bezbjednost i kontrolu onih koji ulaze i izlaze u zaštićeno područje, a prvi korak je ova nova saobraćajnica i postavljanje naplatne rampe na ulaz", rekao je Budimir, te naglasio da se Univerzitetski grad nastavlja razvijati.

Vrijednost izvedenih radova na rekonstrukciji dijela saobraćajnica u Univerzitetskom gradu iznosi 198.055 KM, dok je vrijednost i montaža opreme za naplatu ulaska motornih vozila 21.937 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana