Ove sedmice počinje isplata podrške zdravstvenim radnicima

Srna
Foto: gs

BANjALUKA- Ove sedmice počeće isplata podrške svim zdravstvenim radnicima u iznosu od 500 KM, najavio je danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

On je napomenuo da nadležne službe provode potrebne procedure i da slijedi potpisivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama u gradu.

"Želimo da im se zahvalimo za svu podršku. Oni nikada nisu bili niti treba da budu predmet potkusurivanja, jer znamo da oni daju sve od sebe u najtežim uslovima", rekao je Stanivuković na konferenciji za novinare.

On je podsjetio i na druge mjere podrške grada, ističući da je već oko 900 porodilja podnijelo zahtjev za podršku, a da se očekuje oko 2.000 do kraja godine.

"Izražavam optimizam, ako je prva godina morala da protekne u jednokratnim pomoćima, da ćemo se u budućnosti kretati politikom koja je više od jednokratne", rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, u tom smjeru ide i Nacrt budžeta za narednu godinu kao strateški važan dokument, a obuhvatiće školu u naselju Ada, most u naselju Česma, najveći gradski park, te poslovne zone i nova radna mjesta, sufinansiranje privatnih vrtića, povoljniji javni prevoz i druge brojne strateške politike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana