Ovacije mladom virtuozu na harmonici

V. Popović foto: A. Čavić
Ovacije mladom virtuozu na harmonici

Banjaluka - Trinaestogodišnji virtuoz na harmonici Radovan Ivanović doživio je ovacije prepune dvorane Kulturnog centra Banski dvor za svoj prvi solistički koncert!

 Svjetski vicešampion demonstrirao je u četvrtak naveče ne samo talenat, već i vrhunsko umijeće u muziciranju nagovijestivši blistavu karijeru.

 

- Ovo je bio moj prvi koncert i kruna svega onoga što sam do sada radio i naučio. Uložio sam mnogo truda da bih postigao vrhunske rezultate i sve se to isplatilo! Do sada sam postigao mnogo, a ovaj koncert je bio ono čemu sam težio od kada sam prvi put uzeo harmoniku u ruke - ispričao je Ivanović.

Kazao je da podjednako voli da svira klasičnu i narodnu muziku.

- Planiram da završim srednju muzičku školu i nastavim da se bavim muzikom - nema dilemu mladi virtuoz.

Ivanović je učenik osmog razreda osnovne škole te šestog razreda Muzičke škole "Vlado Milošević" u klasi profesora Save Čovičkovića. Na harmonici svira od pete godine. Trenutno se priprema za svjetsko takmičenje u klasičnoj muzici, koje će u maju iduće godine biti održano u Njemačkoj.

- Dobro ću se pripremiti i nadam se uspješnim nastupima i dogodine. Vjerujem u sebe i svoj rad - kazao je Ivanović.

Profesor Savo Čovičković rekao je da je Ivanović posebno dijete.

- Malo je takvih talenata! Kao što jedan kolega profesor reče, Radovan je među prvih pet harmonikaša svijeta. Mislim da iza njega treba da stanu i da mu podršku daju društvo u cjelini i država. On je učenik šestog razreda muzičke škole, a podjednako dobro izvodi i narodnu i klasičnu muziku. Nema sumnje da je pred njim vrhunska karijera - istakao je Čovičković.

Koncert mladog harmonikaša imao je dva dijela, onaj u kojem je svirao narodne melodije i onaj u kojem je izvodio djela klasične muzike.

Podjednako oduševljenje publika je pokazala tokom oba dijela koncerta, a podrška na sceni su mu bili kolege iz Muzičke škole "Vlado Milošević" i profesori te škole okupljeni u sastavu "Bandoneon Square". Do ideje za ovaj specifični nastup došao je Radovanov otac Bogdan Ivanović i njegovi profesori.

Uspjesi

Radovan Ivanović je osvojio mnogo nagrada, učestvovao na mnogim međunarodnim takmičenjima u Kragujevcu, Puli i drugim mjestima, gdje je uglavnom zauzimao prva mjesta. Ove godine je za samo 15 dana pobijedio na tri takmičenja u Republici Srpskoj i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana