Otvorena rekonstruisana sportska dvorana Obilićevo

J. P.
Otvorena rekonstruisana sportska dvorana Obilićevo

Banjaluka - U rekonstrukciju Sportske dvorane "Obilićevo" uloženo je 360.000 KM a sportisti ali i drugi korisnici ovog objekta ubuduće će imati mnogo bolje uslove za treninge i aktivnosti.

Svečanom otvaranju ovog zdanja u srijedu naveče prisustvovao je i gradonačelnik Slobodan Gavranović.

- U posljednje tri godine intenzivno je rađeno na rekonstrukciji i sanaciji sportskih objekata u gradu. Ranije je obnovljena Sportska dvorana "Borik", a sada i "Obilićeva". U našim sportskim dvoranama imamo novi ambijent i uslove za rad svih sportista, što je veoma značajno - izjavio je Gavranović.

Direktor Javne ustanove Sportski centar "Borik" u okviru koje je i SD "Obilićevo", Manojla Zrnić ocijenio je da će sportisti ubuduće imati kvalitetne uslove za rad.

- Rekonstrukcija "Obilićeva" je trajala više od dva mjeseca. Važno je što je i ova sportska dvorana, uz "Borik", sada obnovljena - rekao je Zrnić.

Rekonstrukcija je počela prošle godine. Obnovljen je i lakiran parket. Na krov je postavljena nova izolacija i zamijenjeno 14 kupola. Napravljene su i dvije rampe za invalide, jedna na glavnom ulazu kod gradskog pozorišta "Jazavac" a druga  na ulazu u salu. Pored toga u kancelarijama promijenjeni laminat i stolarija  a renoviran je i ulazni hol. Promijenjene su kanalizacione cijevi, pločice i sanitarije u javnom toaletu koji će ponovo biti u upotrebi nakon dvije decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana